Studentstress & framtidsångest

 
 
Om två veckor så vaknar jag upp med en studentexamen i bagaget.

För mig är det helt overkligt att jag om endast några få dagar så avslutar jag 13 års skolgång och därmed skjutsas ut i vuxenlivet. Skräckblandad förtjusning är precis vad det är, och de senaste månaderna har varit som en berg-och-dalbana angående just studenten och allt som hör därtill. 

Sen jag varit liten har jag drömt om att äntligen få sluta skolan, att få komma bort från denna lilla stad och äntligen få leva ett helt eget liv. Att få göra det som jag själv vill och gör mig lycklig. Men ju närmare den verkligheten kommer får jag bara mer och mer ångest över allt som faktiskt studenten innebär. Skaffa jobb, flytta hemifrån, veta vad man ska göra med sitt liv? Det vet jag lika lite nu som jag gjorde när jag började gymnasiet. 

 
Så vad händer efter gymnasiet egentligen? Vissa vill jobba och få arbetslivserfarenhet, andra vill resa för att hitta sig själva. Andra vet exakt vad dem vill göra och börjar plugga på högskola direkt efter sommaren!

Jag fick frågan för några veckor sen här på bloggen. "Vad ska du göra efter studenten?" Denna fråga har varit så extremt ångestladdad för mig och jag vet fortfarande inte vad jag ska svara.
För några veckor sedan hade jag verkligen ingen aning, förutom att jag ville bort från Falköping. Nu vet jag vad jag ska göra under sommaren (vilket jag kommer berätta för er om exakt två veckor) men vad jag ska göra i höst har jag fortfarande ingen aning om. 

Jag ska inte plugga i höst. Jag är riktigt skoltrött och vet dessutom inte vad jag skulle vilja plugga till.
Vet man inte vad man vill göra i framtiden så ska man absolut inte slänga sig in på en högskola och slösa pengar och energi på något som man ändå kanske ångrar sig om efteråt. Så känner jag! Jag har ett hum om vad jag vill jobba med och det ska jag få testa på i sommar, och då kanske jag kommer närmare vad jag vill hitta på i framtiden.
 
 
Det enda jag vet än så länge är detta: Jag vill jobba med något jag verkligen brinner för. Jag tror att om man jobbar med något som ligger i ens intresse som man också älskar, så kommer man aldrig behöva jobba en dag i sitt liv. 
 
Men kära läsare som sitter i samma sits som jag själv, det kommer bli bra. Precis som min mamma sa till mig häromdagen när jag höll på att bryta ihop angående all framtidsångest; "Det kommer lösa sig." Och det är precis som det är. 
Life has a funny way of working itself out. Så istället för att undra och fundera och slösa energi på vad som är jobbigt så tycker jag att vi ska LEVA istället. Detta kommer bli de roligaste veckorna i våra liv!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0